Tuesday, 13 December 2016

Suhu normal Kucing




Baru tadi si kakak check suhu badan si oren anak kucing yang baru kami jaga, 'mama lah yang kutip bawa balik dari Giant'

Terkejut si kakak bila thermometer bunyi bip,bip,bip!. Tanda suhu panas 38 °c ke atas.
'Mama oren demam!' suhu 38.9

Sebenarnya mamanya pun panik juga..

Ha demam, macam mana ni babah..

Selamba En Asben cakap, mana kita tahu suhu normal kucing berapa...cer gugel.
Ya juga kan, kucing yang demam bukan orang 

Lepas Google baru tahu..

'owh suhu normal kucing 37.7-39.1°c'

Lega, sebab ingat nak kena pergi farmasi dah cari ubat demam kucing.

Sebab bulan lepas dah ke farmasi beli ubat sakit mata kucing, puas cari, akhirnya jumpa juga.

Kakak, kakak

No comments:

Post a Comment

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.