Monday, 3 August 2015

Menu Budak 5 tahun

Si abang punya menu, hampir setiap hari, nasi kicap telur mata, masaklah lauk ayam ke, telur mata juga menjadi pujaan hati.

Ikutkan tak bagus makan makanan yang sama je hari-hari, memang mencabar juga nak kautim dengan budak umur 5 tahun ni.

Selalu nak bagi 'cool down' fikirkan dia nak makan nasi pun dah cukup baik. Kalau tak nak makan nasi lagi 'fenin' ini mama. Jadi, terpaksa memikirkan misi memasak makanan lain yang boleh 'cover' khasiat yang tak cukup. Makin kurus buat mama risau.

Dari pemerhatian, makanan 'feveret' nya kek dan biskut. Jadi, Kena cari resepi kek dan biskut yang sihat. Kurang gula, tiada gluten dan tinggi serat.

Berangan dahulu itu penting hehe, harap berjayalah berpuluh misi yang terperap sebelum ni.

No comments:

Post a Comment

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.