Friday, 30 January 2015

Upgrade blog

Hari ni seharian, dari lepas subuh tadi dok sibuk menaik taraf blog. Blog ni dah lama tapi itulah aktif tak seberapa.

Sebelum ni pakai template lain, dalam minggu ni terpaksa tukar template pula sebab setiap kali nak ubah dan tambah widget, mesti banyak error.

Last, tak ada pilihan terpaksa juga tukar template. Alhamdulillah lepas tukar template, barulah boleh ubah bahagian tertentu.

Bila design blog sendiri, terus terang, memang agak meletihkan, banyak kerja nak kena buat, cari tutorial, follow tutorial, test link pula, ok ke tak, tak sukses, error keluar kena ulang semula editing.

Wow memang banyak kerja, yang paling stress kalau dari subuh dah start editing, tapi hasilnya 'yilek' haha, boleh buat nangis tau.

Macam hari ni, bayangkan nak masukkan FB comment box dalam entry blog je, petang baru dapat. Hoho kalau tak sabar memang makan keyboard la jawabnya.

Akhirnya berjaya juga, walaupun tak sempurna seperti dihajat, boley la...nak komen. Sebenarnya kalau ada budget terus terang baik beli blog yang dah siap je,jimat masa tenaga nak buat.

Untuk buat duit dari internet memang tak ada pilihan kita kena ada blog yang paling terbaik, baru boleh dapat hasil. Tapi bagi yang agak tak biasa dengan website design, serius nak design blog sendiri, bukan kerja mudah.

Kot ko 'IT Ensinior' pon, belum tentu boleh design blog tau, ha...ini ckp dr experience hehe. Ada pula yang terasa kang lepas baca entri ni.**jangan marah nanti mama belanja cekodok atas usaha anda.

Jadi bagi anda yang memang minat dan serius nak buat duit dari internet sebagai income tambahan, Elok beli je blog yang dah siap, tak payah pening kepala dan stress.

Lagi nak stress tempat kejer nak tambah pula yang lain, yang penting modal ada sikit, tak rugi laburkan untuk permulaan yang baru...nak tahu lanjut pasal buat duit dari internet atau blog, **sorry ini bukan MLM,


INFO LANJUT--->>>DI SINI








1 comment:

  1. Hmmm bagus kalau rajin godek template blog ni ... bab widget tak berfungsi tu normallah, bukan semua leh masuk dengan template baru .... saya kalau tukar template makan 2-3 hari utk optimize segala macam ...

    Jom Join Kontest Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.