Monday, 17 February 2014

Soalan Exam Pegawai Penerangan S41 2014




Ada sesiapa tak yang dapat panggilan untuk exam ni? Tak sangka pulak dah tua-tua ni dapat panggilan exam untuk masuk ke penjawat awam.

Terus terang rasanya masuk yang ada 6 kali dah kot panggilan exam Gred 41, sebelum ni tapi tak pernah lepaspun ke temuduga. Lulus tapi panggilan interview tak dapat. Hmmm kalau ikut hati malas dah nak attend exam SPA ni.

Tapi pergi aje la, mengenangkan ini pun tahun terakhir umur layak nak masuk gomen. Lepas ni memang dah tak akan dapat peluang sepanjang hayat lah kot. Kecuali had umur masuk perkhidmatan awam di tingkat kan sampai 40 tahun..hehehe

Exam 1 March ni, maknanya adalah peluang untuk prepare study. Hah study..huhu..lama dah tak study, hmmm namapun untuk kali terakhir 'try the best' ya,' mempositifkan diri'. ..ahak macam nak mati pula erk, untuk kali 'terakhir'.

Oklah pada anda diluar sana yang akan pergi peperiksaan ni  didoakan 'good Luck' semua!! cuba-cubalah tengok link contoh soalan exam S41

Di sini...http://www.examptd.info/contoh-soalan-peperiksaan-pegawai-penerangan-s41/

Harap boleh beri gambaran serba sedikit soalan yang bakal keluar exam nanti.


Nak Info lebih KLIK sini >>>
Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan





1 comment:

  1. Dapat panggilan exam Pegawai Penerangan S41? Jika dapat, jangan lupa buat persediaan. Khabarnya jumlah calon tahun ini hanya 4,000 orang. Tak seramai PTD lah kan? Jika perlu rujukan, boleh rujuk di sini

    http://jvsecurepay.com/access/28py/1206?camp_id=401

    ReplyDelete

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.