Monday, 25 November 2013

Udang Besar Putrajaya



Cuti sekolah ni mesti mama-mama sekalian dok fikir mana nak bawa anak-anak makan angin kan. Bagi yang tak pernah pergi ke Putrajaya, kenapa tak pergi melawat ke Dataran Putra, situ ada masjid cantik dan istimewanya udang galah goreng.

Tapi gambar yang saya ambil ni dah lama, tak pasti sama ada udang besar ni masih dijual ataupun tak. Dalam dua ke tiga tahun yang lepas, seekor udang berharga dalam RM22.50, kalau ada sekarang tak tahulah berapa harganya.

Kepada sesiapa mengidam nak makan udang galah gorng boleh cuba tengok di sana, kalau masih ada dijual. Yang jual udang ni direstoran mamak, bila turun tanggan dari dataran ke bahagian food court ada di sebelah kanan.

Kalau dah tak ada dijual sekarang , minta maaf banyak-banyak, mungkin bukan rezeki kita nak makan udang besar Putrajaya.

Sepatutnya udang ni masih ada dijual sebab ini antara menu yang sangat mendapat sambutan hangat dari pelancong yang biasanya ramai di sana.


No comments:

Post a Comment

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.