Sunday, 24 November 2013

Shopping Barang Dapur Online Tesco

Pada pembaca semua, ini kali kedua saya beli barang dapur kat Tesco cara online atau guna internet. Dunia dah canggih sekarang, beli barang dapur pun boleh online je huhu.

Mula-mula tu rasa ragu-ragu juga nak cuba, sebab memang tak pernah shopping barang dapur melalui internet. Bila dapat Vaucer Diskaun RM20 dari Tesco untuk shopping online, cakap kat En. Asben, kenapa tak kita cuba, mana tahu ok servisnya.

Caj penghantaran ke rumah cuma RM10, bila dah ada vaucer macam untung pula sebab tak payah bayar servis caj.

En. Asben pun cakap ok, sebab dah meringankan kerja dia setiap kali nak shopping barang dapur sebulan, puaslah nak angkat barang-barang sampai tingkat 6. Itulah antara masalah kalau duduk rumah burung merpati ni hehe.

Selain tu, kalau nak kira dengan kos penghantaran RM10 tu, banyak jimat sebenarnya, jimat tak payah nak beli jajan anak-anak dan kos makan luar bila pergi shopping. Pendek kata banyak jimat bila boleh shopping online ni.

Orite, pada mama-mama semua boleh tengok cara nak shopping dapur di bawah ya, harap dapat membantu anda.

Langkah 1: Klik (kursor ungu) website tesco http://www.tesco.com.my/





Langkah 2: Register akaun bagi yang belum ada akaun (email pengesahan dihantar ke akaun kita) atau Log in bagi yang sudah register akaun.




Cara Shopping boleh sambung KLIK di SINI


1 comment:


  1. KEDAI nombor 1 malaysia dan Popular.....
    Menjual barangan sangat pelik dn gempak!!! Lelaki dn wanita pasti suka.... Lihat disini www.kedaionlinemy.com

    ReplyDelete

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.