Sunday, 24 November 2013

Cara Shopping Online Tesco

Langkah 1: Log in Akaun anda dan mula layari e shop tesco untuk pilih barang dapur, untuk tetapkan masa barang dihantar ke rumah, klik button Book a SlotLangkah 2: Booking Slot/ kita boleh pilih waktu untuk penghantaran barang ke rumah, sebelah pagi, tengah hari ataupun petang ke malam.Langkah 3: Anda boleh klik mana-mana barang yang ingin di beli dan dipaparkan di sebelah kananLangkah 4: Klik cara bayaran, pembayaran hanya guna kad kredit/ kad debit, biasanya kad bank sekarang memang dah ada fungsi debit. Bayaran kita buat pada pekerja Tesco yang datang hantar barang. Diaorang akan swap kad lepas kita puas hati dengan barang belian yang diterima.

Kalau ada barangan yang kita tak nak atau ada yang tak sama seperti yang kita order, kita boleh reject barang tersebut. Sebab ada sesetangah barang yang stok dah habis dan Tesco akan bagi barang lain sebagai cadangan gantian, itupun kita boleh 'reject' kalau kita tak nak.Langkah 5: Dah confirm 'payment' akan keluar summary belian kita seperti dibawah. Kalau nak tambah barang atau 'cancel order' boleh klik button seperti ditunjukanLangkah 6: Cuma check Bil Tesco yang dihantar ke inbox email kita, bil yang sama akan dibawa oleh pekerja Tesco masa barang dihantar. Biasanya Tesco akan call dulu sebelum sampai ke rumah, untuk pastikan ada orang di rumah.

Okay 'Selamat shopping' semua! kalau ada yang tak faham boleh email mama ke suficreative@gmail.comNo comments:

Post a Comment

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.