Saturday, 20 July 2013

Cara Letak Iklan di Mudah.my yang Terkini

Mungkin anda pernah terfikir nak jual barang-barang yang anda tak mahu gunakan lagi secara online, 

Oleh kerana saya baru sahaja menghantar iklan menjual portable aircond kesayangan saya ini di Mudah.my, jadi saya kongsikan disini prosedur terbaru untuk letak iklan anda di sana.


Sebelum ni, prosedurnya lain, sekarang lebih mudah dan ringkas untuk hantar iklan di Mudah.my.



Langkah 1: Klik laman http://www.mudah.my/







Langkah 2: Masukkan data anda dalam ruangan 'form' yang diberi







Langkah 3: Tunggu balasan E-mail dari Mudah dan anda akan dapat link iklan anda.






Langkah 4: Iklan anda telah di terbitkan/'publish' di mudah






Kelebihan Portable Aircond/Penghawa Dingin Mudah Alih

1. Senang nak pasang tak ada kos pemasangan/installation *Kotak kipas besar tu

2. Boleh dibawa kemana sahaja janji ada soket 'power' cth: bawa balik kampung.

3. Sejuk sama je dengan aircond dinding suhu boleh laras.

4. Membersihkan udara dalam bilik, bertindak sebagi 'filter;

5. Berfungsi sebagai kipas sahaja jika tak mahu guna sebagai aircond, jimat elektrik.

6. Boleh setup masa penggunaan.

7. Boleh guna manual atau alat kawalan jauh.

8. Masih dalam warranty * utk aircond saya ni la


Kekurangan Portable Aircond/Penghawa Dingin Mudah Alih

1. Bunyi agak bising.

2. Salur udara panas agak besar gedabak dan perlu sesuai dengan tingkap untuk elak udara panas masuk semula ke bilik. *ini penting untuk penjimatan elektrik

3. Cepat berhabuk, kena rajin bersihkan  filter belakang, kira macam servis sendiri.

4. Hanya sesuai untuk bilik kecil bukan untuk satu rumah.

5. Tidak boleh kongsi 'soket power'.



~ SOLD OUT~








17 comments:

  1. Salam kak...sy brminat nak jual brg kat mudah..agak agak menjual brg di ruangan ni boleh mendapatkn pelanggan tak? Maaf,sy berminat nak buat bisnes kat mudah tp taktau cara..thanks utk panduan akak..

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam Aira, pelanggan ni x tentu juga, sbb ada juga brg lain yg pernah akak jual tapi tak dpt pembeli sampai sudah. Biasanya akak jual brg yang akak dah x nak pakai je,yg masih elok. Kalau barang baru mmg x pernah lg :)

    ReplyDelete
  3. salam,agak2 lama mane nok tunguu respon dari mudah.....

    ReplyDelete
  4. salam kak,agak2 nya lama mane sya kena tunggu respon dari mudah

    ReplyDelete
  5. salam kak. nak jual barang kat mudah.my ni kena tengok barang apa. kategori pastu lokasi. kalau barang yang akak jual tu jenis popular ada ramai orang lain jual. tapi akak kat batu caves customer kat damansara nak beli. pada masa yang sama ada penjual lain di area kota damansara (yang dekat dengan lokasi pembeli) maka pembeli akan utamakan yang dekat (walaupaun harga mahal RM 1?)

    mudah ni biasanya efficient barang elektrik barang komputer gadget tapi lain lain macam tanah kereta rumah motor tu wallahualam.

    ReplyDelete
  6. Info yang amat ringkas, mudah difahami dan menarik! ;)

    www.power2upgrade.com

    ReplyDelete
  7. tqvm for sharing... sy try buat iklan tp kena bayar laa.... xfree pun.. dah ikut step yg u buat tu... :)

    ReplyDelete
  8. ya info yg bagus...tema kasih..
    http://inamimibeauty.blogspot.com/2013/05/sabun-vitamin-ac-dan-e-murah.html

    ReplyDelete
  9. Anda*: Plumbing Dan Renovation
    -bina rumah
    -Ubah suai rumah dan pejabat/office
    -Pasang tiles dan plaster siling
    -Buat teble top dan kabinet
    -Kerja-kerja paip,tersumbat,bocor,tekanan air slow dan tukar sistem paip baru
    -Baiki atap bocor/bumbung
    -Kerja-kerja wiring
    -Pasang tangki tangki air dan cuci tangki
    -Pasang pintu dan tingkap
    -Grill dan awning dll
    -Pasang diding partation
    -Baiki atap bocor/bumbung
    -MENGECAT perkhidmatan kami dijamin berkualiti
    "harga boleh runding dan kerja dijamin bertanggung jawab
    DAN KAMI JUGA AKAN MEMBERI WARENTY SELEPAS PEMBAIKAN
    Sekiranya Berminat Sila Hubungi:
    Nama: MUHAMAD NIZAM
    0123384586.0147168074

    ReplyDelete
  10. Sesetengah kategori sekarang memang kena bayat mcm jobs,kamera,rumah etc. Tapi banyak lg kategori yg masih percuma seperti clothes,for children,furniture,wedding dll.

    Untuk peniaga online atau yang baru nak bisnes online dan perlukan tips how to promote your product online boleb whatsapp 0179573613

    Saya suka berkongsi untuk yang sudi.

    ReplyDelete
  11. Salam semua. Kalau ada yang berminat termasuk juga lah Puan pemilik blog boleh la post property/rumah dekat bumbung.my . Free, semua orang boleh guna. Banyak rumah area lembah klang sekarang jika nak tengok..Terima kasih.

    ReplyDelete
  12. Terimakasih atas perkongsian ilmu....

    ReplyDelete
  13. HARGA PROMOSI! PASTI JIMAT!
    1.Koleksi 1000 Movie Hollywood Hardisk 1TB=RM400
    2.Koleksi 21000 Lagu Karaoke Hardisk 1TB= RM400,
    3.Koleksi 11000 lagu Karaoke Hardisk 500GB= RM300,
    4.AndroidBox IPTV Media Player = RM270,
    5.SkyBox/OpenBox TV Decoder = RM250,
    6.Servis Jimat Letrik TNB = RM450,
    7.Canopy saiz 8-12 kaki= RM200-400,
    8.Mini Microphone Smartphone= RM30,
    9.Al-Quran Speaker+Radio=RM150.
    WhatsApp Khai: +6013-3332502 .
    Boleh Pos @ COD di Sunway Pyramid, PJ.
    http://SelangorShop.com

    ReplyDelete
  14. berapa lama kena tunggu untuk dapat email tersebut? ambil masa beberapa hari ke?

    ReplyDelete

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.