Thursday, 6 June 2013

Tabiat suka 'refresh' page busuk.org bila ping blog


Saya tak tahulah blogger lain ada tabiat macam ni atau pun tak?

Mungkin tabiat suka refresh page kat busuk ni berlaku kepada blogger sendu macam saya ni, haha. Bukan apa, suka tenagok bila 'hits' artikel yang dihantar tu meningkat.

Sikit-sikit nak tengok dah berapa 'hits' artikel yang di pos.

Selain ping blog kat busuk, facebook adalah medium utama untuk saya ping blog. 

Dulu saya tak faham, apa ke bendanya 'ping' blog ni, ingatkan nama web 'ping', rupanya kita letak link blog kita kat web page yang sediakan servis untuk 'ping' atau 'pin' atau lekatkan kan blog kita untuk tarik lagi ramai traffic ke link kita.

SEKIAN

2 comments:

  1. Thanks sbb gunakan perkhidmatan percuma dari kami. Harap2 bermanfaat utk semua blogger di Malaysia.

    Kami juga ada sediakan widget shoutbox percuma, blh cuba juga ye.

    Hehe

    ReplyDelete
  2. Sama-sama busuk, Terima kasih juga kerana sediakan platform free utk blogger di Malaysia, semoga jasa baik akan berkekalan ke akhir hayat. Insya'Allah nanti akan try shoutbox pula :)

    ReplyDelete

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.