Thursday, 13 June 2013

Laporan Darah Arif dah keluar


Baru je balik daripada hospital ampang, mak aih punyalah ramai orang.

Alhamdulillah laporan darah semua normal. Berat pun dah naik ke 4.3 kg.

Jadi tak perlu nak pergi hospital lagi. Selamatlah Arif dari kena cucuk selalu. Jumpa doktor pun sekejap je tadi.

Minggu depan nak kena bawa pergi cucuk lepas sebulan kat KKIA pula, Oh ya, untuk pengetahuan anda semua, kalau baby ada jaundis tak boleh cucuk untuk Hep B dos 2.

Risiko kalau cucuk, dikhuatiri akan bagi kesan pada otak baby.

Jadi, sebelum ambil sebarang suntikan untuk baby, pastikan yang baby sihat sepenuhnya.

Untuk sebarang kepastian anda jangan malu tanya pada Doktor atau jururawat yang bertugas.




1 comment:

  1. Alhamdulillahhhhh...arif da sihat dr jaundis :)

    ReplyDelete

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.