Friday, 24 May 2013

Baby Arif kena Jaundis



Risau memikirkan keadaan Arif sekarang, dah 21 hari jaundis/kuningnya tak hilang-hilang lagi, dah masuk 7 kali berulang ke KKIA dan hospital buat ujian darah, keadaan kuningnya sekejap turun sekejap naik.

Setiap kali pergi bawa pergi klinik mesti nurse tanya ada makan jamu tak?, makan halia, lada hitam tak? Letih nak menjawab soalan yang sama.

Sedangakan saya memang tak makan benda tu semua walaupun dalam pantang. Tambahan pula Arif menyusu badan.

Esok kena ke hospital lagi untuk ambil darah cek kadar kuning, harapannya semoga turunlah bacaan kuningnya, kalau masih tak turun mesti panjang cerita.



 Harapan saya tak adalah penyakit lain yang dihidapi oleh anak kecil saya ni. Setiap ibu bapa mesti nak anak-anaknya berada dalam keadaan sihat sentiasakan.


3 comments:

  1. banyakkan pemberian breast on demand kepada bayi sbb susu ibu penuh dgn nutrien..

    ReplyDelete
  2. ** typing error..mksud sy breast feeding..

    ReplyDelete
  3. itula, Dr. pun pesan mcm tu,,risau plak klu jaundis ni disebabkan breast milk..pasal dah lebih 2 minggu..

    ReplyDelete

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.