Friday, 7 October 2011

Budget 2012 online..TV3, TV9

Saya baru on tv, dengar petang ni PM nak bentangkan budget 2012 negara kita. Dulu tak berapa ambik peduli pun, kalau baca atau dengar masuk telinga kanan keluar telinga kiri,,,hehehe x peka langsung kan.

Tapi kali ni nak dengar betul-betul apa yang kerajaan plan untuk rakyat dan negara tercinta ni.

Tahun ni  MEMANG nak ambik peduli pasal budget ni,  mungkin disebabkan harga barang sekarang ya rabbi sangatlah mahal-mahal belaka, ayam sekilo kat tesco pun dah cecah RM8.50,

Belum lagi susu Ali yang naik harga 3 kali dalam masa 2 bulan, dari RM 59.90, 65.90 dan sekarang RM70.00 hohoho...memang sangat mengejutkan...



Mungkin ada yang tak perasan pasal kenaikan harga barang ni,,kalau rasa tak pasti cer pegi tesco ke, jusco ke segala ko, ko, la shopping barang dapur untuk sebulan tengok dengan RM300 apa jer yang  boleh dapat? "-"

Apapun kita tunggulah apa ceritanya budget 2012 ni, adakah nasib golongan marhain ni baik atau sebaliknya, ker isu 'pakaian dalam aka spender' dah tak ada tax lagi yang jadi top...ekekekeke

2 comments:

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.