Monday, 17 October 2011

Bila 'baby' dah pandai mengemas

Si Ali yang sedang khusyuk tolong kemas alamari kakak @@

Ok tengok betul-betul macam ni yer :)


Ok, dah clear yang ni, kita ke sebelah pulak.. :)


Bila ada baby kecik inilah antara ragam yang terpaksa dihadapi. Buat pengetahuan anda dah lebih 3 kali ali kemas almari kakak dia,,,last2 tengok ajela, sebab kita tutup dia buka balik almari tu...ada gak seletep kabinet tu, takdenya, dia pandai cabut sendiri, adoi,,,panjang akal tul budak ni.  Last-last letak 'lock band' ni senang kejer.


Itu yang belum lagi tersepit jari masa main tutup buka kabinet, pintu bilik, meniti jalan tepi bucu kabinet yang tajam, terpaksalah letak seletep takut kecederaan pulak dak tecit ni.




4 comments:

  1. kalau ada anak2 kecik mcm Ali semua peralatan kat rumah kena 'childproof' kalau x nnti haru mak bapak dibuatnya :)

    ReplyDelete
  2. Anak sy pulak rajin sgt duduk lama2 dpn peti ais..ttp bukak ttp bukak, main lampu, rs nak roboh dh peti ais tu..hehe

    ReplyDelete
  3. yela musliza, budak2 kdg-kdg peelnya hampir sama je hehe, ada je benda nk buat main,

    baru ni kakaknya ikut pg kedai runcit, boleh dia pegi picit tembikai nyonya yg dh siap potong utk jual, x pasal2 kena beli tembikai tu huhu, nasib bleh mkn...adoi,,..@@

    ReplyDelete

SUPPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
suficreative.blogspot.my adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.